Ties Huizer | trompettist

De muzikale carrière van Ties begon rond zijn 7e jaar met blokfluitles waar hij de basis van muziek maken leerde. Na enkele jaren vond Ties het tijd voor een volgend instrument maar hij ging niet over één nacht ijs. Via proeflessen voor verschillende instrumenten kwam hij uiteindelijk voor de keuze tussen gitaar, klarinet en trompet. De trompet leek Ties het leukste, ook omdat zijn vader vroeger en nu nog steeds trompet speelt. Via de proeflessen was Arjan Stam al op Ties’ pad gekomen en daar nam hij trompetles. Daarna kwam het grotere werk. Via het jeugdorkest van Sempre Crescendo ging Ties na enkele jaren over naar het echte, grote orkest van Sempre. Na een pauze voegde Ties zich enige tijd bij tijd een jeugd bigband die Arjan Stam net had opgericht.
Nadat de jeugd bigband stopte nam Ties weer even een pauze. In de middelbare schooltijd werd het enthousiaste schoolorkest van het Etty Hillesum Lyceum een mooie opstap naar een groot orkest; dit bevalt Ties tot op de dag van vandaag.

De stap naar een echte bigband bleek nog maar klein. In 2021 werd Ties gevraagd door Arjan om zich aan te sluiten bij de Hanzestad Bigband. “Daar zei ik natuurlijk ja op” en zo zorgt Ties voor een flinke daling van de gemiddelde leeftijd van de Hanzestad band. Ties denkt veel te kunnen leren bij de Hanzestad bigband.
Hij houdt van muziek maken en trompet spelen. Hij houdt dit als toekomstige studiekeuze in het achterhoofd.