Sjon Monincx | drummer

Als ook de handvaten van de nieuwe soepkommen er af zijn geslagen is het duidelijk; hij is een drummer, net als opa! Sjon ging eerst naar de drumband en daarna naar de muziekschool. En voor de korting op de muziekles ook naar het Harmonieorkest. Het is heel fijn dat de snaredrum en het bekken mee naar huis mogen. Kan Sjon daar een drumstel van maken; het echte werk!

Het eerste eigen drumstel was een droom die voor Sjon uitkwam. Hij ging samen met vrienden muziek maken op zijn slaapkamer. Later als student voor een extra biertje spelen met de band, want dan blijven bezoekers hangen. Ook in Niamey Niger meespelen met de liveband in de openlucht disco. Le rock & roll d’ European! En meer dan 10 jaar ging Sjon in een allround coverband langs de feesten en band battles.

Dan komt de tijd van het echte studeren. Boeken kopen, YouTube, les nemen bij Robert Biesewig (o.a. Glennis Grace) en Olaf Fase (Slagerij van Kampen). En al een decennium ieder jaar drie dagen lang lessen bij nationale en internationale topdrummers tijdens de DrumDrieDaagse in Den Haag (Cesar Zuiderwijk).

“Muzikaal gezien voel ik mij steeds meer aangetrokken tot de creatievere stijlen: funk, hiphop, Latin en jazz! In mijn eigen studio kan ik verder werken aan een eigen sound. Ook repeteer ik daar met een Diepenveense jazzband en geef ik drumles”. Als Sjon bij toeval (?) in 2019 in contact komt met een bandlid van de Hanzestadband bij een concert van Taste of Jazz, hoort hij van de vacature voor drummer. “Deze stond nog op mijn verlanglijstje!”