Ruud van der Hulst | alt saxofonist

De saxofoon heeft altijd al een grote rol gespeeld in zijn leven. “Ik ben me er  lang niet bewust van geweest totdat ik opmerkte dat op mijn favoriete platen er altijd wel een sax mee deed”. In 2004 begon Ruud met muziekles op alt sax en kwam toevalligerwijs bij een muziekvereniging terecht. Niet helemaal zijn muzikale smaak maar “ik heb er wel veel  geleerd”.

Hierna maakte Ruud de overstap naar Deventer Sax Department, een saxofoonorkest met een meer jazzy repertoire en ruimte om te experimenteren met improvisatie. Spelen bij een big band is altijd een wens van Ruud geweest en hij had het geluk getipt te worden toen een vacature kwam bij de Hanzestadband. “De Hanzestadband is voor mij een fijne groep mensen die passie heeft voor muziek, met aandacht voor elkaar en een goed gevoel voor humor. Muzikaal uitdagend en een plek voor mij om te groeien. Ik hoop meer los te komen van de bladmuziek en vrijer te kunnen spelen en ervaring op te doen met soleren”.

Inmiddels speelt Ruud ook sopraansax maar zijn alt blijft zijn eerste liefde. “Ik ben helemaal verknocht aan mijn Amerikaanse toeter uit 1948 die niet altijd doet wat ik wil maar wel karakter heeft”.