Music Experience

Jaarlijks spelen wij in (meestal) Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen onder de noemer Music Experience. Wij gaan daarbij inspirerende samenwerkingen aan met andere verenigingen, musici en verschillende kunstdisciplines.

Neem vooral contact met ons op als je als je interesse hebt om voor 2024 samen te werken in de vorm van een project.

2023 Dancing with Quincy Jones – Music Experience – Made by de Hanzestadband

Quincy Delight Jones is van oorsprong jazzmuzikant, maar vanaf 1951 oogstte hij aan de lopende band successen als arrangeur en producer. In de jaren heeft hij met talloze artiesten samengewerkt, niet opmerkelijk dat er dus veel hits op zijn naam staan. Wat dacht je van ‘ Come Fly With Me’ van Frank Sinatra, ‘Thriller’ en ‘Human Nature’ van Michael Jackson en ‘Soul Bossa Nova’ de soundtrack bij de Austin Powers films. Je begrijpt, als bezoeker is stil zitten tijdens deze Music Experience bijna onmogelijk. De Hanzestadband brengt dan ook met veel plezier samen met Jong Talent en met ABS Jazzdance uit Bathmen een grootschalige collectie van zijn muzikale hits ten gehore. Up tempo, jazz en instrumentaal, bij iedere hit een andere dans. Dit alles onder muzikale leiding van dirigent Arjan Stam mmv jazzdance lerares Lilian de Negro. Wij kijken er naar uit om het jaar swingend te starten, je komt toch ook?

De Music Experience wordt gehouden op zondag 22 januari 2023, 15:00 uur in de Heeren van Dorthzaal van het Cultuurhuis Braakhekke Bathmen. Entree is €7,50 (vanaf 13 jaar), zie www.cultuurhuusbraakhekke.nl

Nadat Quincy Jones in de jaren vijftig van de twintigste eeuw met grootheden als Dinah WashingtonLionel Hampton en Dizzy Gillespie had gespeeld, legde hij zich vanaf de jaren zestig toe op het schrijven, arrangeren en produceren van muziek. Aanvankelijk bleef hij trouw aan de jazzwereld, maar langzamerhand breidde hij zijn werkterrein uit naar de filmmuziek en de pop. Hoewel hij met talloze artiesten heeft gewerkt, blijft Michael Jackson (vanwege de productie van het miljoenenalbum Thriller alweer 40 jaar geleden) nog altijd de meest genoemde. Maar ook ‘Human Nature’, ‘Soul Bossa Nova’ en ‘Sanford And Son’ Theme zijn wereldberoemd.

Hanzestadband is een bigband onder muzikale leiding van dirigent trompettist Arjan Stam en bestaat uit 21 enthousiaste muzikanten uit Deventer en omgeving. Met een blazerssectie bestaande uit saxofonisten, trombonisten en trompettisten en een ritmesectie bestaande uit een drummer, bassist, gitarist en pianist. Zangers Ard en Marion zorgen voor de vocale invulling van de nummers. Op het repertoire staan bekende bigband classics van o.a. Count Basie, Frank Sinatra, Michael Bublé, Chaka Khan, Alain Clark, Ruben Hein en nu Quincy Jones. De stijlen variëren van swing tot pop, blues en latin. De Hanzestadband trad op tijdens diverse evenementen en festivals. Zoals het big band Festival in Goor, Theater de Meerpaal Dronten, de Hip in Deventer, Muziekkoepel Worp Deventer, Kerstgala Zutphen, concerten in Cultuurhuus Braakhekke en diverse feesten en bruiloften.

ABS jazz uit Bathmen heeft een enthousiaste jazzdance afdeling onder leiding van Lilian de Negro. De oudste groep bestaat uit 9 meiden in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar en een jongste groep uit 9 meiden van 9 t/m 13 jaar. Ze dansen al lang samen en trainen tweemaal per week. Ze hebben al veel verschillende optredens gedaan, in Avonturenpark Hellendoorn en ook dansten ze in levende etalages en op het Open podium in Deventer.

Een greep uit voorgaande edities:

2021 en 2022 wegens ‘corona’ helaas geen concert mogelijk

2020 concert met gastsolist Benjamin Herman Bibliotheek Deventer
(wegens ‘corona’ tot nader bericht uitgesteld)

2020 Etty Hillesum Lyceum School Orkest Deventer

2019 Zang en danstheater Apropos 

2018 zanggroep Switched

2017 Project in Metropole Orkest bezetting, samenwerking tussen Hanzestadband en strijkers van de Leeuwenkuil.