Jurjan Schulten | trompettist

Jurjan begon, zoals bijna elke muzikant, op 6 jarige leeftijd met blokfluit, om noten te leren lezen. Hij koos daarna voor de trompet. Het goed leren spelen deed hij vervolgens bij de plaatselijke harmonie in Klarenbeek. Dit combineerde hij met trompetlessen op de muziekschool. Jurjan had al op jonge leeftijd de droom om beroepsmuzikant te worden. En daar is hij ver mee gekomen! Op 20 jarige leeftijd ging hij trompet spelen bij het orkest van Defensie. Eerst als dienstplichtige bij de Koninklijke Militaire Kapel en later bij het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht.

Jurjan wilde meer en ging daarnaast ook bij bigband Multisound Apeldoorn. Na zijn diensttijd  bij defensie ging Jurjan ook in diverse bigbands meespelen als invaller. Wat een mooie verzameling ervaringen!

“Mijn idool op trompet is Chet Baker. Deze man kon zingen door zijn toeter en had een gave die geen enkele trompettist had in die tijd. Hij was de tovenaar op het gebied van improvisatie, iets wat ik nog zoek…..  Een ander idool is Arturo  Sandoval uit Cuba. Deze man was in zijn tijd de powerman van het Cubaanse ritme, en highblower, óók iets wat ik nog beter wil controleren.”
Voor Jurjan liggen er nog voldoende uitdagingen met zijn trompet.

In 2019 sloot Jurjan zich aan bij Hanzestad bigband. “Trompetspelen blijft altijd een hobby als de tijd er naar is voor mij.”