Joost Norel | Trompettist

Joost raakte verslingerd aan muziek  toen hij in zijn basisschooltijd ging meedoen in een muziekproject (KIEMM Kinderen In Eerbeek Maken Muziek). Toen Joost de keuze kreeg uit bugel, bariton of trompet, hield hij direct de trompet wekenlang verborgen voor andere deelnemers door de trompet te verstoppen voor hem zelf.  “Die trompet, die is voor mij” moet Joost gedacht hebben. Deze trompet mocht hij vervolgens blijven bespelen voor de lessen. Omdat hij de trompet leuk bleef vinden, is Joost gaan spelen bij de muziekvereniging in Eerbeek. Het project eindigde met een bandworkshop die werd afgerond met een avondconcert met alle deelnemende groepen. In het presenteren van het muziekstuk uit de bandworkshop kreeg Joost de solo. “Ik wist niet wat een solo was maar bij het concert moest ik alleen naar voren. Hier is de liefde voor het muziek maken begonnen.”

Nog steeds heeft Joost plezier in het maken van muziek; hij speelt nog steeds bij zijn Fanfare in Eerbeek. In 2020 sluit Joost zich aan bij de Hanzestad Bigband “wat ik supertof vind om te doen!”

Sinds zijn 12e luistert Joost actief muziek. Het begon bij Pop-songs, maar dit veranderde al snel naar de Funk en Soul, wat nu nog steeds zijn favoriete genre is.

Joost heeft ambitie voor het conservatorium na de middelbare school; hij wil heel graag de opleiding Docent Muziek gaan doen in Zwolle.