Ineke Beugels | trompettist

Zowel haar opa en vader luisterden graag naar orkestmuziek, van Strauss tot James Last en later André Rieu. De power en emotie die dat opriep, heeft haar sindsdien niet meer losgelaten. Ineke bezoekt graag concerten, heeft een voorkeur voor classic rock, motown, disco en r&b en is groot fan van het Metropole Orkest.

Op de muziekschool koos Ineke als 9 jarige de trompet. “Niet heel bewust, wel betaalbaar en in die tijd niet direct een instrument voor meisjes en dát laatste sprak mij wel aan. Ook de klank vond ik mooi. Tot mijn 16e heb ik les gehad en daarbij met veel plezier gespeeld in een klassiek orkest.”

Spelen in een big band was toen nog een verre droom. Pas toen Ineke 30 jaar later ging werken bij een centrum voor kunst & cultuur kwam deze uit. Ze heeft de trompet weer opgepakt en kreeg de kans om te gaan spelen in Big Band Haarlemmermeer. “Een geweldige uitdaging om samen met andere gepassioneerde amateurmuzikanten zoveel verschillende muziekstijlen te mogen spelen. Jazz, latin, rhythm & blues en zelfs de gehele West Side Story zijn langsgekomen. Mijn persoonlijke favoriet? Comin’ Home Baby in een arrangement van Quincy Jones.”  

Nu Ineke is ‘thuis’ gekomen in het mooie Deventer, is ze heel blij deel te mogen uitmaken van de Hanzestand Band. “En laten ze nu bij mijn eerste treffen met de band het fantastische motown nummer Get Ready spelen. Ik ga ervoor!”