Daniel Nečas-Niessner | bastrombonist

Van kinds af aan wilde Daniel trombone spelen. Helaas was dat nog niet meteen mogelijk: de tanden dienden eerst gewisseld te worden. De tussenoplossing werd pianoles en zingen in een jongenskoor. Zodra de kaak er rijp voor was kreeg Daniel een trombone te leen, nam lessen en mocht hij meespelen in het harmonieorkest. Na enkele jaren begon de bastrombone een speciale aantrekkingskracht uit te oefenen op Daniel; het kwam tot een wisseling van instrumenten.

In de loop van zijn middelbare schooltijd kwam Daniel naast een pop-bandje en een jeugdsymfonieorkest voor de eerste keer in aanraking met het fenomeen big band: eerst bij de Fluxus Big Band en later bij de Blue Tone Big Band.

Tijdens zijn studietijd kreeg hij de smaak te pakken en werd de muziek steeds belangrijker. Wekelijks werd er gemusiceerd in het harmonieorkest, in verschillende studentensymfonieorkesten, in de soul-band en in het Utrechts Jazz Orkest. Een intensieve periode met invalklussen, (buitenlandse) concerten en tournees volgde. De muziekhonger was groot: Daniel nam ook nog contrabaslessen.

Na de studietijd werden de muziekactiviteiten wat teruggeschroefd ten gunste van werk en gezin. Naast wat projectorkesten hier en daar begon Daniel op bastuba in een 1e divisie harmonieorkest. Maar het jazz-gevoel begon weer te kriebelen. De verhuizing naar regio Deventer bracht Daniel in contact met de Hanzestad Big Band waar hij zich in 2021 bij aansloot.

“Superfijn om weer sfeervolle jazzmuziek tot leven te brengen!”