Ard Nijland | zanger

Ard’s eerste herinnering en ervaring met muziek is een haperend plaatje van Tina Turner – The Best. “En toch was het heerlijk om er naar te luisteren, die energie!” Ard deed in zijn kinderjaren op school graag mee aan toneel of musical. De bühne had toen al een goede vibe. Ard ontdekte graag vooraan op de bühne te staan en lekker te kunnen zingen. En zo werd Ard zanger. Trouwens, Ard kan geen noot lezen en een zanger hoeft niet te slepen met een muziekinstrument; die heb je altijd bij je!  Bijkomende voordelen.

Door de jaren heeft Ard her en der wel eens gezongen, uitmondend in een eerste bandje in 2007. In 2010 is Ard gevraagd om auditie te komen doen bij de Hanzestadband. “Mijn nieuwsgierigheid bracht mij bij de band en daar ben ik nog steeds, met veel plezier. Samen muziek maken, blijven ontwikkelen en mooie optredens geven. Daar wil ik wel echt voor gaan. Elke keer leer ik weer een nieuwe lied, techniek of genre kennen. En als zo’n grote band dan één wordt, fan-tas-tisch!”  

Ard is een zanger en performer pur sang. “Emotie, de boodschap, het verhaal. Je kunt mensen -en soms jezelf- zo raken met een mooi lied. En dat vind ik zo mooi! De energie in een zaal, een mooi pianospel of heerlijke solo van de sax, zorgt dat je een nummer elke keer opnieuw kan beleven of net anders kan overbrengen aan het publiek.”

Ard’s droomwens: deelnemen aan een zang clinic. Samen met verschillende zangers en muzikanten gedurende een week les krijgen, koortjes oefenen en samenspel verbeteren.